Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/3/4/c/becht.nu/httpd.www/wp-content/plugins/wordpress-seo/src/helpers/schema/image-helper.php on line 98 Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/3/4/c/becht.nu/httpd.www/wp-content/plugins/wordpress-seo/src/helpers/schema/image-helper.php on line 100 Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/3/4/c/becht.nu/httpd.www/wp-content/plugins/wordpress-seo/src/helpers/schema/image-helper.php on line 101

A minimum of design and a maximum of quality

1 Prize in Architect Competition 2001

Randers Architecture Award 2001 and 2006

Østervold was a traffic hub in Randers, but with a unique large open and axially space which differs from the city’s dense winding streets and small scale places. The city wanted to transform this into a more livable, attractive, and inviting centre for all in Randers.

Our winning proposal distinguished itself  with a comprehensive answer of exceptionally high quality. Not only about giving space to pedestrian and public life, but also use the unique topography creating plateaus and spaces stepping up to the top with the opportunity to overlook the city. Furthermore taking on a holistic and integrated approach, shaping a new shared space solouting for a more multi flexible use of Østervold.

Answering the city of Randers ambition for a lively city centre that is also important, we designed a Scandinavian modern and representative architecture, but in only three materials –  granite, steel and wood.

Theme

Space

Year

2006

Location

Randers Denmark

Area

Østervold

Client

Municipality of Randers

Status

Built

Team

Becht Aps

Flemming Ipsen

To location on map

© Becht Aps