Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/3/4/c/becht.nu/httpd.www/wp-content/plugins/wordpress-seo/src/helpers/schema/image-helper.php on line 98 Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/3/4/c/becht.nu/httpd.www/wp-content/plugins/wordpress-seo/src/helpers/schema/image-helper.php on line 100 Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/3/4/c/becht.nu/httpd.www/wp-content/plugins/wordpress-seo/src/helpers/schema/image-helper.php on line 101

We bind the downtown city to life and attractions on the waterfront­

2 Prize in Architect Competition 2012

Located in the center of Södertälje, separated from the city by existing buildings, the location of the waterfront Maren is in desperate need of improved pedestrian connections, green space, and amenities for the neighbourhood and city life.

The proposal provides for these needs, with transparence new buildings, and a pedestrian wooden deck promenade along the quay and the many attractions, connecting the city, with Maren dockland and further to the recreative green peninsula.

Rather than competing with the city for attention, the shape of the Maren and its new building is essentially with spaces for living, culture and recreation  – including food market, restaurant, a splash pad for children, swimming pools, coworking spaces, meditation and resting zones to the water.

We shape Maren as the city’s new cultural and recreative hub.

Theme

Landscape

Year

2012

Location

Södertälje Sweden

Area

Maren Habour

Client

Municipality of Södertälje

NCC

Status

Architect Competition

Team

Becht Aps

Erseus Architects

To location on map

© Becht Aps