Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/3/4/c/becht.nu/httpd.www/wp-content/plugins/wordpress-seo/src/helpers/schema/image-helper.php on line 98 Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/3/4/c/becht.nu/httpd.www/wp-content/plugins/wordpress-seo/src/helpers/schema/image-helper.php on line 100 Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/3/4/c/becht.nu/httpd.www/wp-content/plugins/wordpress-seo/src/helpers/schema/image-helper.php on line 101

The museum stands as a transparent block "Ice Cube" on the edge of the ridge

Swedish Landscape Award to Peter Becht 2005

The Kasper Salin Award 2004

We expose the ridge behind the museum being visual as an impressive landscape element, including black rocks and and dark big oaks. In contrast the entrance area in front of the museum forms a platform for cultural events, in a bright expression as an inviting space into the museum.

The design is of a high quality reflecting elements such as walls, terraces and benches, expressing fragments of the Ice Cube.

Theme

Landscape

Year

2004

Location

Gothenburg Sweden

Size

ca 9000 m2

Client

SFV

Status

Built

Team

Brisac Gonzales Architects

Algren & Bruun Landscape

Landscape Design + Project manager

Peter Becht

To location on map

© Becht Aps